Φιλίππου 7, Δράμα    2521401645    6908555085    info@nero-aeras.gr

Κορονοϊός στο νερό, Τι ισχύει με τα φίλτρα νερού και το νερό που φτάνει στο ποτήρι μας.

 

 

Είναι αναγκαίο ένα φίλτρο νερού για το κάθε σπίτι; Tι φίλτρο χρειάζομαι;

 

Ασφαλώς και είναι αναγκαίο ένα φίλτρο νερού για κάθε σπίτι. Κάτι που πρέπει να δεχθούμε όλοι μας είναι το γεγονός ότι οι πηγές και οι γεωτρήσεις δεν παρέχουν την ίδια ποιότητα νερού με την ποιότητα που παρείχαν μερικές δεκαετίες πριν. (Μόλυνση περιβάλλοντος, λιπάσματα, βιομηχανικές σωληνώσεις).

 Έτσι λοιπόν κρίνεται απαραίτητη η χρήση ενός αξιόπιστου φίλτρου νερού.

Η επιλογή ενός φίλτρου νερού πρέπει να γίνει μόνο από κάποιον ειδικό ο οποίος πρέπει να έρθει και να μετρήσει (χημική ανάλυση) το νερό του δικτύου και να συζητήσετε μαζί, το πρόβλημα και τη λύση.

 

Τι είναι η αντίστροφη ώσμωση

 

Ώσμωση: Η ώσμωση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο δύο διαλύματα, όταν χωρίζονται από μία ημιπερατή μεμβράνη, το νερό θα περάσει και θα κινηθεί από το αραιότερο προς το πυκνότερο διάλυμα, ώστε το τελευταίο να αραιωθεί και τελικά να γίνει και αυτό το ίδιο καθαρό.

 Η διαδικασία αυτή είναι φυσικό φαινόμενο και µε αυτόν τον τρόπο ανταλλάσσονται υγρά στα κύτταρα του οργανισμού µας, καθώς επίσης στα ζώα και στα φυτά. Η ώσμωση, σε συνδυασμό µε τα τριχοειδή φαινόμενα, είναι υπεύθυνη για την ανύψωση του νερού από τις ρίζες στα φύλλα των δέντρων καθώς τα διαλύματα των κυττάρων των φύλλων είναι πιο πυκνά µε αποτέλεσμα νερό να κινείται προς αυτά για να αραιωθούν.

Αντίστροφη Ώσμωση: Το αντίθετο της ώσμωσης είναι η αντίστροφη ώσμωση, όπου το προς καθαρισμό νερό πιέζεται να περάσει μέσα από μία μεμβράνη η οποία επιτρέπει επιλεκτικά µόνο τα µόρια του νερού να περάσουν μέσα από αυτήν.

Το εξερχόμενο νερό είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους ακαθαρσίες, από σκουριές, άλατα, οργανικές ουσίες, λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, μέχρι και κάθε είδους επικίνδυνους μικροοργανισμούς, βακτήρια και ιούς. Οι παραπάνω προσμίξεις απορρίπτονται στην αποχέτευση μαζί µε ένα ποσοστό νερού.

 

Φίλτρα Ντους: 4 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ένα

 

Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν τους λόγους για τη χρήση ενός φίλτρου για πόσιμο νερό, αλλά τι γίνεται με το νερό του μπάνιου; Το χλωριωμένο νερό εξαφανίζει μικρόβια και μικροοργανισμούς, αλλά τι προκαλεί αυτό το χλώριο σε εσάς και το ντους σας;

 Για να καταλάβετε τι προκαλεί το χλώριο που χρησιμοποιείται για το καθαρισμό του νερού σε εσάς και την οικογένειά σας, ας ρίξουμε μια ματιά σε 4 λόγους για να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο ντους:

Λόγοι για να Χρησιμοποίησε Φίλτρο Ντους:

  1. Ξηρά μαλλιά ή δέρμα. Όσοι χρησιμοποιούν φίλτρα ντους απολαμβάνουν τα οφέλη της ενυδάτωσης των μαλλιών ή του δέρματος. Δεδομένου ότι το νερό του μπάνιου περιέχει χλώριο, τα αποτελέσματά της χρήσης του είναι ίδια με το κολύμπι σε πισίνα. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, πολλοί χρησιμοποιούν ένα φίλτρο ντους για να φιλτράρουν αυτό και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού.
  2. Η υγεία σας. Παρά το γεγονός ότι το νερό που κάνουμε ντους μπορεί να φαίνεται καθαρό εξωτερικά, χωρίς φίλτρο ντους, μπορείτε να βρίσκεστε σε σοβαρό κίνδυνο για για την υγεία σας. Το χλώριο που χρησιμοποιείται για τη κάθαρση του νερού δεν απορροφάται μόνο μέσω του δέρματος μας, είναι δυνατόν να εισπνευσθεί από τις αναθυμιάσεις του ζεστού νερού. Για να αποφευχθούν τυχόν πιθανές επιπλοκές, είναι καλύτερα να βρείτε ένα φίλτρο ντους που σας αρέσει και να το εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό.
  3. Οσμή. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία καθαρισμού του νερού με χλώριο, χρησιμοποιείται για να μας προστατεύσει από διάφορα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς, υπάρχει μερικές φορές μια φρικτή μυρωδιά που το συνοδεύει.
  4. Σκληρό νερό. Τώρα εδώ είναι κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε, ορισμένα φίλτρα ντους αποσκλυρένουν το νερό σας, το οποίο με τη σειρά του, βοηθά να μένει καθαρό το ντους σας. Ναι, όλοι έχουμε ακούσει για δύσκολους λεκέδες νερού και τέτοια, αλλά από πού νομίζετε ότι προέρχονται; Από το σκληρό νερό. Με ένα φίλτρο νερού, ο καθαρισμός του ντους θα γίνει απλούστερη εργασία εναντίον των επίμονων ενοχλητικών λεκέδων.

Ένα φίλτρο ντους για το μπάνιο σας, είναι κάτι που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Για να αποφύγετε κινδύνους για την υγεία ή ακόμα και τα ξηρά μαλλιά, αποκτήστε ένα φίλτρο και εγκαταστήστε το σήμερα.

 

Η σπουδαιότητα του νερού

 

Το νερό στηρίζει όλες τις μορφές της ζωής. Είναι μία από της πιο μυστηριώδης ουσίες σε αυτόν τον πλανήτη. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ανακαλύπτουν καταπληκτικά γεγονότα για το νερό.

 Πάνω από το 70% του σωματικού μας βάρους είναι νερό. Είστε κατά κύριο λόγο μια ανακατασκευή από νερό τυλιγμένη σε δέρμα. Κατανοώντας το νερό και πίνοντας το σωστό είδος νερού θα συμβάλει στη βελτίωση, την ευεξία και τη μακροζωία σας. Μέσα στο ανθρώπινο σώμα το αίμα (το οποίο είναι πάνω από 90% νερό) κυκλοφορεί σε όλο το σώμα, διανέμει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, και την αφαίρεση τα απόβλητα και το διοξείδιο του άνθρακα. 

Χωρίς νερό πεθαίνουμε,  και με ελάχιστο το σώμα μας δεν λειτουργεί σωστά. Το νερό είναι το μέσο με το οποίο κάθε μεταβολική λειτουργία λαμβάνει χώρα στο σώμα. Εάν έστω και λίγο αφυδατωθεί σε κυτταρικό επίπεδο, αυτό θα επηρεάσει την ικανότητα των κυττάρων σας να κάνουν τη δουλειά τους. Η σωστή ενυδάτωση λοιπόν,  είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία του οργανισμού.

 

Η σωστή ενυδάτωση στην εγκυμοσύνη

 

Η σωστή ενυδάτωση και η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελούν πρώτη υποχρέωση της εγκύου για τη διατήρηση της καλής υγείας αυτής και του εμβρύου. Η ποσότητα που συνιστάται από τους γυναικολόγους είναι 1,5 -2 λίτρα την ημέρα.

 Κατά τους πρώτους μήνες που μπορεί να είναι εμφανή τα συμπτώματα εμετού και διάρροιας τα οποία οδηγούν εύκολα σε αφυδάτωση, αλλά και για την ανανέωση του αμνιακού υγρού, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή ενυδάτωση της μητέρας.

Με την αύξηση βάρους πρέπει να αυξάνεται και η λαμβανόμενη ποσότητα νερού για τις αυξημένες πλέον απαιτήσεις του οργανισμού της εγκύου και της συμβολής του νερού στη μεταφορά θρεπτικών ουσιών προς το έμβρυο.

Επιπλέον, αντίθετα με το μύθο που γεννάται στις εγκύους για την παρακράτηση υγρών με την αυξημένη λήψη νερού, όσο περισσότερο νερό καταναλώνεται τόσο λιγότερα υγρά παρακρατούνται από το σώμα. Επίσης με το νερό προλαμβάνονται οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και αποβολή των περιττών ποσοτήτων νατρίου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών όπου το νερό πλέον αντιπροσωπεύει άνω του 90% του σωματικού βάρους του εμβρύου και οι ποσότητες αίματος είναι αυξημένες θα πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε αφυδάτωση. Είναι σημαντικό να φροντίζεται για την ποιότητα του νερού που χαρίζεται στο έμβρυο μέσω του οργανισμού σας χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο νερού.

 

Φιλτρα Νερου: συντηρείτε το δικό σας σωστά;

 

Όλα θα ήταν ιδανικά αν κάθε εργαλείο και συσκευή που αγοράζαμε δεν χρειαζόταν ποτέ συντήρηση και συνέχιζε να λειτουργεί όπως τη πρώτη μέρα που το αγοράσαμε για το υπόλοιπο της ζωής του. Παρόλο που οι σημερινοί ερευνητές προσπαθούν να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν προϊόντα που χρειάζονται όλο και λιγότερη συντήρηση, πάντα θα υπάρχουν παρελκόμενα που θα χρειάζονται αλλαγή. Φτάνει η στιγμή που οι μπαταρίες θέλουν αλλαγή, τα συστήματα αναβάθμιση, τα υγρά αλλαγή και τα “φίλτρα” αντικατάσταση.

 Όποιο και να ναι το είδος του φίλτρου, κάποια στιγμή χρειάζεται αντικατάσταση, είτε είναι το φίλτρο λαδιού του αυτοκινήτου σας, είτε το φίλτρο αέρα του απορροφητήρα σας, έτσι και το φίλτρο νερού της οικιακής σας συσκευής φίλτρανσης. Ο λόγος που τα φίλτρα θέλουν αντικατάσταση είναι προφανής, κάποια στιγμή “γεμίζουν”. Και όταν τα φίλτρα “γεμίσουν”, μπλοκάρουν με αποτέλεσμα, το λάδι, ο αέρας ή το νερό να μη ρέει μέσα από αυτά, τουλάχιστον όχι εύκολα. Έτσι οι ιδιότητες του φθίνουν με κίνδυνο να μην πίνετε πλέον σωστά φιλτραρισμένο νερό. 

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος για να αλλάξετε το φίλτρο νερού σας, και έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα του ενεργού άνθρακα μέσα σε αυτά. Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιεί τη διαδικασία της προσρόφησης για να προσελκύσει επάνω του διάφορες προσμείξεις ώστε να μειώσει την περιεκτικότητα τους στο νερό. Όσο περισσότερο όμως προσροφά επάνω του προσμείξεις η ικανότητα του αυτή διαδέχεται κορεσμό, μειώνοντας έτσι τη σωστή λειτουργικότητα του.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε την μείωση λειτουργικότητας των φίλτρων και να φροντίζεται για την σωστή αλλαγή μέσα στα χρονικά πλαίσια που σας δίνει ο κατασκευαστής. Δεν θα παρατηρήσετε τις περισσότερες φορές κάποια αλλαγή στο νερό, όμως η λειτουργία του φίλτρου σας δε θα είναι σωστή μέχρι την αντικατάσταση του. 

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζεται πότε χρήζει αλλαγής το δικό σας φίλτρο νερού για να επικοινωνήσετε έγκαιρα μαζί μας ώστε κάποιος τεχνικός να επισκεφθεί το χώρο σας.

 

Γιατί να κάνεις ντους με κρύο νερό

Το κρύο ντους δεν αποτελεί μοναχά μία λύση για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά και μία υγιή συνήθεια που μόνο καλά μπορεί να προσφέρει στο σώμα μας και όχι μόνο. Ακολουθούν 5 λόγοι για να ξεκινήσετε τα ντους με κρύο νερό αυτό το καλοκαίρι και να τα καθιερώσετε το χειμώνα.

 

  • Αύξηση του μεταβολισμού

Η έκθεση στο κρύο ενεργοποιεί τη παραγωγή καφέ λίπους, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, το κάψιμο κακού λίπους και την ευκολότερη απώλεια κιλών.

  • Αύξηση παραγωγής ορμονών

Τα κρύα ντους είναι συνδεδεμένα με την αυξημένη παραγωγή τεστοστερόνης στον οργανισμό. Μάλιστα το αντίθετο συμβαίνει με τα καυτά ντους τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν τα ποσοστά παραγωγής σπέρματος.

  • Αντικαταθλιπτική δράση

Όταν το κρύο νερό έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας αποστέλλονται στον εγκέφαλο μέσω των νευρικών απολήξεων μεγάλος αριθμός σημάτων, όπως με τη δράση αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της διάθεσης, την εγρήγορση του εγκεφάλου και την αντιμετώπιση άγχους.  

  • Υγιή μαλλιά και δέρμα

Είναι γνωστό ότι με το ζεστό νερό, ιδιαίτερα το χειμώνα, το δέρμα μας και το τρίχωμα δεν ενυδατώνονται σωστά αφήνοντας τους πόρους ανοιχτούς. Το κρύο νερό βοηθά στο κλείσιμο των πόρων και τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

  • Καλύτερος ύπνος

Με το κρύο ντους το σώμα σοκάρεται από τη χαμηλή θερμοκρασία, προκαλώντας την τη ξαφνική εκτόνωση ενέργειας η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε χαλάρωση με αποτέλεσμα έναν βαθύ ύπνο.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο ντους θα επωφεληθείτε από ένα νερό, απαλλαγμένο από χλώριο και άλλες χημικές ουσίες, με εξισορροπημένο PH, το οποίο θα σας χαρίσει ασφάλεια, υγιές δέρμα και μαλλιά.

 

 

Η σωστή ενυδάτωση κατά την άθληση

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική αντοχή και μυική δύναμη κατά την άθληση, ο οποίος συχνά υποτιμάται από τους αθλητές, έχει να κάνει με τη σωστή ενυδάτωση.

 

Η εφίδρωση με σκοπό τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και η εξασφάλιση σταθερού όγκου αίματος για την οξυγόνωση των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης, εξαρτώνται από τα φυσιολογικά επίπεδα υγρών στο σώμα. Η αφυδάτωση κατά την άσκηση αναπτύσσεται όταν δεν αναπληρώνονται επαρκώς τα υγρά. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας της υποϋδάτωσης, ξεκινώντας δηλαδή την άθληση με μειωμένα επίπεδα υγρών.

Αντίθετα, θα πρέπει να αποφεύγουμε και την υπερβολική κατανάλωση νερού πριν και κατά την άσκηση λόγω της δυσφορίας που μπορεί να αισθανθούμε στο στομάχι, η οποία θα μας σταθεί εμπόδιο, αλλά και για την αποφυγή της υπονατριαιμίας, την αραίωση δηλαδή του νατρίου στο σώμα.

Ιδανικά, μέχρι και δύο ώρες πριν την άσκηση μπορούμε να καταναλώσουμε έως και μισό λίτρο νερό, ενώ μισή ώρα πριν μπορούμε να πιούμε 250 ml, ένα ποτήρι δηλαδή. Κατά τη διάρκεια της άσκησης η πρόσληψη νερού πρέπει να είναι ένα ποτήρι νερού κάθε 20 λεπτά. Τέλος, Μετά την άσκηση η αναγκαία η άμεση ενυδάτωση με μισό λίτρο νερό.

Επιπλέον, φροντίζοντας για την ποιότητα του νερού που καταναλώνετε χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο νερού ή ιδανικά έναν ψύκτη νερού στο χώρο που γυμνάζεστε, θα είστε σίγουροι για την περαιτέρω υγεία και ασφάλεια του οργανισμού σας.

Νερό και πέψη

 

Είναι γεγονός ότι όλοι συνηθίζουμε να συνοδεύουμε το γεύμα μας με νερό ή με άλλα υγρά, θέλοντας να βοηθήσουμε το φαγητό να “κατέβει” πιο εύκολα ή για να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα πληρότητας προς αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης θερμίδων. Πόσο σωστή είναι όμως αυτή μας η συνήθεια;

 Ένα είναι σίγουρο, όσο καλύτερα ενυδατωμένοι παραμένουμε μες τη μέρα τόσο καλύτερα λειτουργεί η διαδικασία της πέψης. Όμως, η υπερβολική κατανάλωση νερού πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το φαγητό μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στη σωστή πέψη. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών οδηγεί στην αραίωση των γαστρικών ενζύμων, ακόμα και στη μειωμένη παραγωγή τους δυσκολεύοντας τη διαδικασία της πέψης. Από την άλλη η σωστή ποσότητα νερού ενισχύει την κίνηση των συγκεκριμένων ενζύμων κάνοντας πιο εύκολη την εργασία τους.

Η σωστή κατανάλωση νερού για ιδανική πέψη είναι ένα ποτήρι νερό έως και μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, και η αποφυγή κατανάλωσης περισσότερο από ένα ποτήρι αμέσως μετά το φαγητό και έως 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του φαγητού δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε βέβαια τη κατανάλωση νερού για υποβοήθηση και ενυδάτωση του στόματος, αλλά θα πρέπει να αρκεστούμε σε ελάχιστες ποσότητες.

Τέλος, θα πρέπει να αποφεύγουμε το παγωμένο νερό και τα αλκοολούχα και όξινα ποτά που στεγνώσουν το σάλιο που παράγουν οι αδένες. Επίσης το ανθρακούχο νερό φαίνεται να ενεργοποιεί τη γαστρεντερική λειτουργία και την εύκολη απελευθέρωση αερίων της πέψης που δημιουργούν φούσκωμα. Και όπως πάντα φροντίζεται για την ποιότητα του νερού σας με ένα φίλτρο νερού για την μειωμένη επιβάρυνση του οργανισμού σας.

 

 

5 σημάδια που προμηνύουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό

 

Είναι γνωστό ότι το σώμα μας αποτελείτε σχεδόν πάνω από 70% από νερό και για την ομαλή λειτουργία του χρειάζεται να το ενισχύουμε καθημερινά πίνοντας πολύ νερό. Είναι αναγκαίο για τη διατήρηση της άρτιας νεφρικής λειτουργίας και την εκκαθάριση της συσσώρευσης των τοξινών στο σώμα μας, αλλά και για τη λιγότερο γνωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας τους σώματος.

 Όταν όμως δεν πίνουμε αρκετό νερό το σώμα μας υπολειτουργεί και ο εγκέφαλος μας υποφέρει και είναι αιτία έναρξης πολλών ασθενειών. Με τα παρακάτω 5 σημάδια το σώμα μας μας προειδοποιεί ότι το νερό που πίνουμε δεν είναι αρκετό.

Ομιχλώδης ζάλη

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια ελάχιστη αφυδάτωση μόνο 2%, οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης, εμποδίζει την προσοχή και τη μνήμη και προκαλεί αυξημένο άγχος και κούραση. Ακόμα, τα γνωστικά προβλήματα που συνδέονται με την αφυδάτωση μπορούν να προκαλέσουν λάθη στην οδήγηση, καθιστώντας μας επικίνδυνους στο δρόμο όπως ένας μεθυσμένος ή άυπνος οδηγός.

Χαμηλή απόδοση

Σε εργασίες που απαιτούν έντονη σωματική λειτουργία ή κατά την άσκηση το σώμα μας απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού στην παροχή ενέργειας και την εφίδρωση. Η αφυδάτωση κατά την άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε θερμικές κράμπες ακόμα και σε θερμοπληξία. 

Πονοκέφαλοι

Οι ιστοί που περιβάλουν τον εγκέφαλο αποτελούνται κυρίως από νερό και μία ήπια αφυδάτωση προκαλεί τη συρρίκνωση τους με αποτέλεσμα ερεθισμό και πόνο. 

Προβλήματα στην ούρηση

Είναι αποτέλεσμα της χαμηλής νεφρικής λειτουργίας και λόγο της χαμηλής παραγωγής ούρων παρατηρούμε μια πιο έντονη μυρωδιά και πιο σκούρο χρώμα σε αυτά.

Δυσκοιλιότητα

Είναι σημάδι της χρόνιας αφυδάτωσης. Το έντερο χρειάζεται νερό για να κινείται και όταν αυτό δεν είναι επαρκές τα κόπρανα γίνονται σκληρά, άμορφα και είναι δύσκολο να αποβληθούν.

 

 

Αμίαντος στο δίκτυο ύδρευσης, ένας ακόμα λόγος χρήσης φίλτρων νερού

 

Μεγάλος μέρος των υδρευτικών δικτύων της χώρας μας παραμένει μέχρι σήμερα αποτελούμενο από σωληνώσεις παλαιού τύπου κατασκευασμένες από αμίαντο, γνωστές ως αμιαντοσωλήνες, υλικό το οποίο έχει οριστεί καρκινογόνο και έχει απαγορευτεί η χρήση του από τη δεκαετία του ‘80. Ειδικότερα μάλιστα σε πόλεις και περιοχές όπου λόγου της πολεοδομικής τους μορφής και έργων ανάπλασης, η αντικατάσταση του δικτύου συναντά εμπόδια. Η Ελλάδα μάλιστα αποτελούσε μέχρι πρωτινός μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες αμιάντου στο κόσμο, μέχρι της απαγόρευσης εξόρυξης του.

 Η έκθεση όμως στα καρκινογόνα αποτελέσματα του αμίαντου δεν προκύπτει μόνο από την απλή χρήση μεταφοράς νερού. Αυτό που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επικίνδυνο είναι οι συχνές φθορές στις σωληνώσεις του δικτύου οι οποίες ελευθερώνουν στο νερό και τον αέρα τις τοξικές ίνες αμιάντου. Οι μικρο- ίνες αυτές μάλιστα, αν εισέλθουν στις πνευμονικές κυψελίδες δεν μπορούν να μεταβολιστούν και είναι σχεδόν αδύνατον να αποβληθούν.

Η χρήση των σωληνώσεων αμιάντου χρήζει άμεσης αντικατάστασης, η οποία πρέπει να γίνει με προσοχή και χωρίς την αποξήλωση τους, διότι μέσω της φθοράς τους θα διαφύγει αμίαντος στην ατμόσφαιρα ή στο χώμα και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Με τη χρήση φίλτρων νερού φροντίζεται για τη πρόληψη και τη προστασία εσάς και των οικείων σας, θωρακίζοντας το νερό καθημερινής σας χρήσης από την ανεπιθύμητη έκθεση σε αμίαντο.

 

 

 

Γιατί το φιλτραρισμένο νερό συνιστάται στη μαγειρική

 

Παρόλο που η χλωρίωση του νερού εξαλείφει κατά ένα μέρος τη ρύπανση του νερού, το ίδιο το χλώριο από μόνο του είναι επικίνδυνο για την υγεία και προσθέτει άσχημη γεύση και οσμή στο νερό κάνοντας το ακατάλληλο για μαγείρεμα πόσο μάλλον για πόση.

 Συνήθως στις περισσότερες νοικοκυρές επικρατεί η εσφαλμένη άποψη, ότι με τη βράση αποκτάμε ένα καθαρό νερό για μαγείρεμα. Με το βράσιμο μπορούμε να καθαρίσουμε το νερό από ορισμένα βακτήρια που δεν είναι ανθεκτικά στη υψηλή θερμοκρασία αλλά ποτέ από εκείνα που δεν επηρεάζονται από αυτή. Πότε δε θα απαλλαχθεί το νερό μας με το βράσιμο και από τα βαρέα μέταλλα τα οποία αποκτάει από τις σωλήνες υδροδότησης.

Το χλωριωμένο νερό εκτός από την άσχημη γεύση και μυρωδιά που μπορεί να αφήσει στο φαγητό μας αποτελεί και κίνδυνο για την υγεία μας. Οι οργανικές ουσίες, όπως τα λίπη, οι πρωτεΐνες και και οι υδατάνθρακες που υπάρχουν στις τροφές μας, αντιδρούν με το υπολειμματικό χλώριο δημιουργώντας οργανοχλωριωμένα τοξικά παράγωγα.

Τέλος, με τη χρήση ενός φίλτρου νερού, εκτός από την ασφάλεια και την ποιότητα που μπορεί να προσφέρει στο μαγείρεμα μας, θα συμβάλει και στην ασφάλεια των τροφών τις οποίες πλένουμε για ωμή κατανάλωση, όπως φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερα Άρθρα...

Βρείτε μας στο Facebook